Een superleuk speelfestijn voor bevers en welpen buiten in de natuur. Elk jaar in april organiseren we samen met IVN en JongNL dit knotsgekke weekend waarbij alle Limburgse jeugdverenigingen een dag naar keuze mogen deelnemen.

Laat je onderdompelen in te gekke buitenspellen, broodjes-bak-wedstrijden, verkleedpartijen, de charme van de altijd weer speciale locatie en nog veel meer. Neem de bus voor het echte schoolreisje-gevoel en jullie dag kan niet meer stuk. Lijkt jou dat wel wat, doe dan mee met jouw welpen- of bevergroep!

Dit jaar zijn we in speeltuin Kitskensberg te vinden. Dit is een echte natuurspeeltuin, met maar liefst 5 hectare bosrijke grond aan de rand van de stad Roermond. Zo’n 80 verschillende speeltoestellen bieden veel speelplezier en gevarieerde speelomgevingen. De speeltuin is al meer dan 60 jaar een begrip in heel Limburg en omstreken. Let op: de parkeerplaatsen zijn beperkt dit weekend dus we adviseren je om de bus te nemen. Dan wordt je groep bij je eigen gebouw of opstapplaats opgehaald en ’s avonds ook weer afgezet.

Een doolhof, een verkeersplein, klimwandjes, tokkelbaan, wankelbrug, piratenschip en complete forten zijn allemaal te vinden in Kitskensberg en ook “gewone” zandbakken, wippen en glijbanen zorgen voor eindeloos speelplezier. JongNL Limburg, Scouting Limburg en IVN Limburg zullen dit alles aanvullen met tal van natuur-, educatieve, creatieve en speelse activiteiten, zodat 1 dag op de KidsParty misschien wel te kort is.

De speeltuin is een KitskensBERG vol geheimen, want er is tijdens de KidsParty een natuurheksenbijeenkomst aan de gang. Cara, de boself of ‘wit wief’ zoals ze in de volksmond genoemd wordt, heeft hierbij jouw hulp nodig! De Sjnorgen, een stelletje natuurheksen, hebben haar toverketting te pakken gekregen. Kom jij mee helpen zoeken en de Sjnorgen verjagen? Verkleed je groep dan als Sjnorgen en ga undercover tijdens de bijeenkomst met behulp van de thuisopdracht, zodat Cara haar ketting terugkrijgt.

WANNEER?

Thuisopdracht