Een superleuk speelfestijn voor bevers en welpen buiten in de natuur. Elk jaar in april organiseren we samen met IVN en JongNL dit knotsgekke weekend waarbij alle (Limburgse) jeugdverenigingen een dag naar keuze mogen deelnemen.

Laat je onderdompelen in te gekke buitenspellen, broodjes-bak-wedstrijden, verkleedpartijen, de charme van de altijd weer speciale locatie en nog veel meer. JongNL Limburg, Scouting Limburg en IVN Limburg verzorgen tal van natuur-, educatieve, creatieve en speelse activiteiten, zodat 1 dag op de KidsParty misschien wel te kort is. Neem de bus voor het echte schoolreisje-gevoel en jullie dag kan niet meer stuk. Lijkt jou dat wel wat, doe dan mee met jouw scouts met beperking, welpen- of bevergroep!

In 2023 vieren we de tiende editie van KidsParty op 15 & 16 april. Houd onze social media en website in de gaten voor meer informatie en hoe we deze jubileumeditie samen gaan vieren. Lees hieronder alles over het thema van dit jaar ‘Zonder beest geen feest’. Kom jij samen met Tim, Mira en Rita en alle dieren in GaiaZOO de tiende verjaardag van KidsParty vieren? Klik dan op de datum van jouw voorkeur voor alle informatie en hoe je je groep kunt aanmelden.

Het themaverhaal van dit jaar:

Tim zit met zijn handen in het haar. Eindelijk is het zover: de KidsParty bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden. Maar hoe pak je dat nou groots aan? Wie nodig je allemaal uit bijvoorbeeld om dit feestje mooier dan mooi te maken? Natuurlijk de leden van JongNL, Scouting en IVN, maar er mist iets… maar wat precies? Tim kan er zijn vinger niet op leggen…zucht…dan maar eerst een super vette locatie regelen.

Uhm…welke plekken zijn zo speciaal in Limburg dat er zo’n groot feestje gevierd kan worden, lekker buiten gespeeld kan worden en dat iedereen zich dit gaat herinneren? Dat is een lastige om te bedenken… de Kasteeltuinen in Arcen zijn we vorig jaar geweest, dus grote kastelen vallen al af…speeltuinen zijn niet sjiek genoeg voor het feestje dat de organisatie wenst…pretparken hebben niet genoeg velden om leuke spelletjes op te doen. Het lijstje met locaties wordt zo wel heel kort. Tim weet het even niet meer. Hij voelt zich door de war en een beetje alleen, want waar moet hij beginnen? Normaal zou hij dit samen met zijn collega Rita georganiseerd hebben, maar die ligt ziek thuis in bed dus die kan ook weinig helpen. En het is wel heel veel werk om zo’n groot feestje te organiseren.

Mira, een goede vriendin van Tim, ziet hem ploeteren en besluit dat Tim wel een uitje heeft verdiend om zijn gedachten te verzetten. Een uitje naar GaiaZOO om precies te zijn, want wat is er leuker dan de dierentuin? Zogezegd, zo gedaan en voordat Tim het in de gaten heeft, loopt hij met Mira door GaiaZOO. In het park kijkt hij zijn ogen uit. Er zijn zoveel dieren te zien, van de allergrootste giraf tot de piepkleine eikelmuis, en elk diertje is even belangrijk om de wereld draaiende te houden. Ieder dier heeft namelijk een plek, net als de mens, in het ecosysteem van de natuur. Wat is dit toch een mooie plek en met je vrienden en alle dieren om je heen voel je je nooit alleen, denkt Tim. Dan valt de euro…wat als hij nou eens het jubileumfeest van de KidsParty hier zou vieren? En alle dieren zou uitnodigen? Want zonder beest is het geen echt feest. Wat zou dat dan een topfeest worden!

Mira herinnert Tim eraan dat hij dit helemaal niet alleen hoeft te doen. Zij kan helpen, Rita helpt ook vast als ze weer beter is en alle deelnemers van de KidsParty willen ook vast wel helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld alle belangrijke dieren bij elkaar zoeken en hun uitnodigen om te komen en de boel meehelpen versieren.

Wij hebben heel veel zin in dit feestje. Ben jij er ook bij?


2021 was anders dan andere jaren: we organiseerden de KidsParty-thuisblijfeditie!! Een compleet pakket met actieve en creatieve natuuractiviteiten aangevuld met online opdrachten en een luisterverhaal, zodat je in je eigen groep aan de slag kan met KidsParty. Ook ondersteun je natuurdetective Victor Vuurvlieg bij zijn missie en gaan je jeugdleden de strijd aan met de Bende van de Groene Hand. Alle materialen zijn zo gemaakt dat je ze kunt aanpassen aan je eigen groep. Interesse? We sturen de materialen graag naar je toe voor een klein prijsje. Stuur ons een e-mail voor meer informatie. Klik op de afbeelding met extra spellen 2021 om op de bijbehorende spelsite te komen.

Heb je vragen over de KidsParty? Stuur dan een bericht naar kidsparty@scoutinglimburg.nl