Wanneer:
31 mei 2021 @ 19:30 – 22:00
2021-05-31T19:30:00+02:00
2021-05-31T22:00:00+02:00
Waar:
Online
Kosten:
Gratis
Contact:
Myrthe Janssen

Tijdens deze Explorer Safari nemen we je mee op reis naar de wondere wereld van Explorers. Allemaal zaken die rechtstreeks uit het werkveld komen. Wissel jouw ideeën, aanpak en uitdagingen uit met andere begeleiders. De avond draait om gezellig, actief en creatief leren van elkaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Dit keer zal de Explorer Safari compleet om uitwisseling draaien. Tijdens deze online avond kun je meepraten over 2 onderwerpen. Je kunt kiezen uit de volgende thema’s:

  • Zelfbesturen

    Is jouw groep al met zelfbesturen bezig? Hoe gaat dit? Waar loop je tegenaan en hoe krijg je jouw Explorers gemotiveerd? Of wil je er juist mee aan de slag, maar ben je op zoek naar praktische tips van andere groepen om de eerste stappen te kunnen zetten. Allemaal zaken die bij deze uitwisseling aan bod komen.

  • Draaien met een kleine groep

    Het merendeel van de groepen is ermee bekend: een klein groepje jeugdleden waarvan elk jaar de samenstelling varieert. Dit brengt een aantal uitdagingen met zich mee o.a. op het gebied van motiveren, programma’s maken en groepsvorming. Hoe zorg je dat een kleine groep zijn draai vindt? Daar komen we gezamenlijk achter in deze uitwisseling.

  • Zomerkamp

    De zomerkampen zijn dit jaar weer anders dan anders. Hoe ga je hiermee aan de slag? En hoe ziet jouw zomerkamp eruit? Maar misschien nog belangrijker: hoe ziet het zomerkamp van de ander eruit en wat kan je daarvan overnemen, zodat jouw eigen kamp nog ruiger wordt?

De avond ziet er als volgt uit:

20u00 – gezamenlijke start
20u10 – start 1ste uitwisselingsronde
20u55 – pauze
21u05 – start 2de workshopronde
21u50 – afsluiting

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan HIER in voor deze activiteit.

Klik HIER voor meer informatie

Andere interessante activiteiten