Vanuit ons gezamenlijke project RespectOn Venray hebben JongNL Limburg en Jeugdwerk Limburg Scherp! ontwikkeld. Binnen Respect On Venray is Scherp! gemaakt voor jongeren vanaf 12 jaar. In het huidige project is er ook een variant gekomen voor leiding.

Beide workshops zetten deelnemers aan het denken! Tuurlijk hebben we meteen een oordeel over iemand die we voor het eerst zien. Altijd! Kun je dat uitzetten? Nee, natuurlijk niet. Maar je kunt er wel voor kiezen om verder te kijken.

Scherp! voor leiding
Wil jij leren hoe je de sfeer op de groepsavonden kunt beïnvloeden en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het groepsklimaat? Dan is Scherp! voor leiding geschikt voor jou. Tijdens de workshop van 2,5 uur leer je hoe je zelf aan kijkt tegen het thema ‘respect’. Jouw visie hierop is namelijk van groot belang voor het groepsklimaat. Daarnaast leer je hoe je begeleidingstips, praktische werkvormen, spellen en activiteiten kunt toepassen binnen je groep ter voorkoming van een negatief klimaat of bij het ingrijpen als de sfeer even niet zo prettig is.

Scherp! voor jongeren
Soms merk je dat de sfeer in de groep tijdens de groepsavond niet heel erg fijn is.

Je kunt er de vinger niet op leggen. Scherp! kan dan bijdragen aan het verbeteren van het groepsklimaat. Zaken als ‘vooroordelen’, ‘discriminatie’ en ‘deelnemen aan een groep’ komen in de 2 uur durende workshop aan bod. Het uitgangspunt is altijd de groep zelf. Aan jongeren wordt gevraagd wat hun vooroordelen waren toen ze in de groep kwamen, wat respect voor ze betekent, wat ze van discriminatie vinden, of ze zelf wel eens discrimineren en wat belangrijke kernwaarden zijn voor hen als groep op dat moment. Naast dat er serieuze thema’s aangekaart worden is er ook ruimte voor ontspanning en humor.

We gaan vooral praktisch aan de slag; het is geen 2 uur lang ontvangen van informatie, maar uitwisselen en zelf aan de slag!

Beide workshops kosten €85 en zijn vanaf januari 2022 HIER aan te vragen. Ben jij de eerste groep uit jouw regio en wil jij de leidingvariant boeken? Dan nemen wij de kosten voor onze rekening. Wees er dus snel bij.