POWER UP YOUR GAME

Wil jij werken aan kwaliteitsverbetering van je speltakprogramma terwijl je een leuk spel speelt? Door middel van het spel Power Up Your Game ga je aan de slag met de spelkwaliteit van je groep.  Gedurende het spel ontdek je samen welke acties nodig zijn om de kwaliteit van het programma voor de jeugdleden en je team te versterken.

Het spel heeft een spelbord met vakjes voor 5 onderwerpen (programma, groep, team, ouders en materiaal) en voor elk onderwerp een set kaartjes met stellingen. Deze liggen op het spelbord. Elke speler heeft 3 smileys: een rode, een groene en een oranje. De praktijkbegeleider is aanwezig en kan het spelen begeleiden. Een van de spelers pakt een kaartje van een thema, leest de stelling voor en ieder kiest de smiley waarmee hij aangeeft of hij de stelling wel, niet of onbekend van toepassing vindt. Je ziet nu de mening van de spelers over de stelling en dit kan reden geven tot een gesprek.
Daar waar een stelling veel oranje of rode smileys krijgt, kunnen de spelers een keuze maken: welke kaartjes zijn belangrijk voor jullie om te zetten in acties naar groene smileys.

Een team kan na 2 jaar het spel nog een keer spelen en van daaruit kijken of er verandering is gekomen en een aantal van de rode smileys is afgenomen. Door het uitzetten van acties op een of meerder stellingen breng je jouw programma naar meer kwaliteit!

“Het is een aanrader!”

Het spel ‘Power Up Your Game’ is een uitgave van het landelijk team Scouting Academy en team Spel.

WIL JIJ HET SPEL SPELEN ?
Neem dan contact op met Scouting Limburg.
Wij hebben nog enkele spellen beschikbaar.

of download het spel direct op scouting.nl

POWER UP YOUR GAME

Uitleg ‘Power up your game’