Basiscursus

In deze EHBO cursus leer en oefen je de vaardigheden om adequaat EHBO te kunnen verlenen bij kleine of grote (levensbedreigende) ongevallen. Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, verslikken, hoofd-wervelletsel, pijn op de borst en een beroerte.

De cursus wordt verzorgd door een officieel erkend Rode Kruis opleider met een enorme kennis en ervaring met het jeugdwerk. De cursus sluit hiermee naadloos aan bij jouw praktijksituatie in de groep of op kamp.

De cursus bestaat uit 6 verplichte dagdelen (hier kunnen we helaas niet van afwijken). Bij goed gevolg ontvang je dan ook na volledige deelname een Europees erkend Rode Kruis certificaat EHBO (dit is 2 jaar geldig) en wordt je ingeschreven bij het Rode Kruis. Tevens ontvang je de EHBO cursusmap met informatie over alle onderwerpen van deze cursus.

Vanaf april 2021 kun je ook de herhalingsles(sen) bij ons volgen. Deze zijn in beginsel fysiek, maar er is ook een online variant ontwikkeld in verband met de mogelijke veranderende coronamaatregelen. Zo gaat je herhalingsles altijd door. Na een goede afloop van de herhalingsles wordt je certificaat weer verlengd voor 2 jaar. Is er nog geen datum bekend voor een herhalingsles en verloopt je certificaat binnenkort? Stuur ons dan een e-mail en dan kijken we of we samen een nieuwe datum kunnen inplannen.

Klik op de data en hier vind je de link naar het inschrijfformulier in Scouts Online.

Wanneer?

Procedure inschijving
Zorgen over een kind
Terug naar het overzicht
EHBO jouw vragen