Basiscursus & herhalingslessen

In deze EHBO cursus leer en oefen je de vaardigheden om adequaat EHBO te kunnen verlenen bij kleine of grote (levensbedreigende) ongevallen. Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, verslikken, hoofd-wervelletsel, pijn op de borst en een beroerte.

De cursus wordt verzorgd door een officieel erkend Rode Kruis opleider met een enorme kennis en ervaring met het jeugdwerk. De cursus sluit hiermee naadloos aan bij jouw praktijksituatie in de groep of op kamp.

De cursus bestaat uit 6 verplichte dagdelen (hier kunnen we helaas niet van afwijken). Bij goed gevolg ontvang je dan ook na volledige deelname een Europees erkend Rode Kruis certificaat EHBO (dit is 2 jaar geldig) en wordt je ingeschreven bij het Rode Kruis. Tevens ontvang je de EHBO cursusmap met informatie over alle onderwerpen van deze cursus.

Vanaf september 2022 worden de herhalingslessen vanuit het Rode Kruis uitgebreid en verdiept om je certificaat actueel te houden. Helaas is het dan niet langer mogelijk om 1 les te volgen om je certificaat te verlengen. Hiervoor in de plaats komen 4 lessen die je voor het verstrijken van de twee jaar afgerond moet hebben. Wij bieden 2 lessen samen met JongNL Limburg om het jaar aan, zo heb je 2 momenten per les per jaar waaraan je kunt deelnemen. Hieronder vind je een overzicht van wat er in elke les aan bod komt.

Als je op de data klikt, vind je de link naar het inschrijfformulier in Scouts Online om je in te schrijven voor de complete basiscursus of een van de herhalingslessen.