BEHOUD VAN JONGEREN IN DE GROEP

De jeugd heeft de toekomst!
Maar heeft de toekomst ook de jeugd?
Het wordt steeds lastiger om de jongeren binnen de club te houden waar ze uiteindelijk als vrijwilliger aan de slag gaan. Om diverse redenen verlaten jongeren de groep. Het behouden van jongeren is helaas niet in één proces te verwezenlijken. Het zal per individu en groep verschillen waar de focus op gelegd moet worden. Het is een doorlopend traject dat al op vroege leeftijd van begint.
Met deze 10 TIPS bind je jongeren aan de groep. Het is geen garantie, wanneer je alle 10 de stappen goed doorloopt, dat je verzekerd bent dat de vrijwilligers voor de club behouden blijven. Zie het als een bron van inspiratie met wellicht nieuwe inzichten. Bekijk de tips en suggesties, bespreek deze binnen de vereniging en spiegel dit aan de actie die jullie nu al inzetten. Misschien zitten er nog bruikbare tips bij. Zet zeker de acties voort die voor jullie nu al succesvol zijn.

Heb jij nog een aanpak die bijzonder goed werkt? En wil je deze delen?
Laat het ons dan even weten. Alle tips verzamelen we op deze pagina.
Stuur jouw tip aan: info@scoutinglimburg.nl o.v.v. tips voor behoud van jongeren aan de groep.
Wij nemen aansluitend contact met je op via mail of telefoon.

10 TIPS

TIP 01 – DE VRIENDENGROEP