‘BESTUREN 2.O’ Bijeenkomst 4

Omgeving Sittard | Roermond
Contact:
Patrick Heunen

Als bestuurder van een vrijwilligersorganisatie heb je een eervolle, maar complexe taak. Je vereniging staat midden in de samenleving en heeft constant te maken met allerlei ontwikkelingen: subsidies worden minder vanzelfsprekend, leden gedragen zich individualistischer en communicatie verloopt vaker via social media. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Als bestuur ben je een belangrijke spil in je organisatie om een goede balans te vinden tussen het doel van een organisatie, de inzet van vrijwilligers en de maatschappelijke ontwikkelingen van vandaag en morgen. Dit vraagt om de juiste kennis, vaardigheden en interventies van het bestuur.

Met het trainingstraject ‘Besturen 2.0’ krijg je als bestuurder de gelegenheid je persoonlijk te ontwikkelen. Door informatie, kennisuitwisseling, een netwerk en inzichten die je direct kunt toepassen in je groep helpen we je om jouw organisatie effectiever te besturen.

Het traject bestaat uit 4 bijeenkomsten en tussenliggende thuisopdrachten. De inhoud is opgebouwd rondom de vier centrale thema’s: besturen met impact, focus op strategie, focus op structuur en focus op cultuur van je groep.

– Verrijk je kennis van besturen

– Verdiep je visie op jouw bestuur en organisatie

– Laat je uitdagen door jezelf de spiegel voor te houden

– Versterk je bestuurskracht

Pilotversie besturen 2.0:
4 Avonden zijn niet niks, daar zijn we ons bewust van. We zijn ervan overtuigd en gaan ons best doen dat je die tijd uiteindelijk terugverdient. Doordat je nóg effectiever gaat besturen. Met plezier gaan we de uitdaging aan om deze pilottraining te verzorgen.

• Voor:
    Het trainingstraject besturen 2.0 is bedoeld voor bestuurders van scoutinggroepen of -regio’s. Voor de grootste impact hopen we op minimaal 2 maar maximaal 3 bestuurders van één groep.

• Wanneer:
    ma. 23 nov ’20
    di. 26 jan ’21
    di. 23 feb ’21
    ma. 29 mrt ’21

• Locatie:
    Centraal in Limburg – omgeving Sittard|Roermond.

• Door:
    Tijdens dit traject word je begeleid door: Frank Defesche, Marcel de Jong en Lisa Wolters.

Opgeven kan HIER via Scouts Online

Andere interessante activiteiten