Thema betovert

Een thema kan een heel mooie aanvulling zijn op je wekelijkse opkomst, groepsactiviteit of zomerkamp. Door het gebruik van een thema voeg je een extra laagje toe aan je bijeenkomst waarmee je de fantasie prikkelt, structuur biedt, een gezamenlijk doel inbouwt en zorgt voor een onvergetelijke leuke of spannende emotionele herinnering. Denk maar eens terug aan een kamp dat je zelf als kind hebt meegemaakt. Waarschijnlijk herinner je je eerst het thema, daarna allerhande avonturen en gebeurtenissen van dat kamp.

Of je nu een jonge of oude scout bent – je ontdekt de wereld door te spelen. Met een thema creëer je een gefantaseerde werkelijkheid die je ruimte biedt om te spelen, samen te werken, nieuwe avonturen aan te gaan, uitgedaagd te worden en creatieve oplossingen uit te proberen. Belangrijk is het natuurlijk wel dat het thema bij je past. Een toga-avond boordevol discussie past beter bij de Explorers dan bij Bevers (alhoewel je daar natuurlijk altijd een heel creatieve draai aan kunt geven).

Wil jij aan de slag met thema?
Met onderstaande workshops geven we je de handvatten om ‘aan de slag te gaan met thema’ in je speltak of op zomerkamp. Klik op het icoon voor meer informatie.

Aan het eind van deze workshops:

  • Weet je wat het kan opleveren wanneer je het thema gebruikt.

  • Heb je allerhande thema- en spelideeën.

  • Heb je kennis gemaakt met diverse hulpmiddelen voor het thema.

  • Heb je specifiek informatie over thema in jouw speltak.