Wij gaan voor een gezonde toekomst, jij ook?!

De Week voor de Gezonde Jeugd van JOGG vraagt aandacht voor een gezonde omgeving waarin kinderen en jongeren kunnen opgroeien. Jeugdwerk helpt hieraan mee: ook in jouw groep ben je wekelijks bezig met de mentale, fysieke en emotionele gezondheid van je jeugdleden.

Samen met Speeltuinwerk Limburg, JongNL Limburg en Jeugdwerk Limburg besteden we elk jaar in juni aandacht aan de Week voor de Gezonde Jeugd. We proberen ouders en vrijwilligers te inspireren om met gezondheid aan de slag te gaan in hun buurt, want overal in Limburg zorgen onze verenigingen voor spel, beweging, natuurbeleving en creativiteit.

In 2022 brengen we daarom een gezamenlijke folder uit met beweegtips voor in de Week voor de Gezonde Jeugd. Zet je groep in de kijker en sluit aan bij een van de vele activiteiten die deze week van 7 t/m 11 juni georganiseerd worden. Klik op de button ‘Folder 2022’ en je krijgt een overzicht hiervan. Denk daarbij aan de Buitenspeeldag (met kant-en-klare materialen van Jantje Beton), de Slootjesdagen van IVN en de Avond4daagse. Deze folder krijg je per e-mail toegestuurd. Wil je er eentje fysiek ontvangen, laat het ons dan weten via een e-mail. We sturen je vervolgens een exemplaar toe.

Meer dan 10.000 deelnemers van de Peuter4daagse krijgen ook een exemplaar van de folder in hun rugzak. We hopen dat ouders zo gemakkelijker activiteiten bezoeken van Scouting en andere deelnemende verenigingen. Het kan dan ook niet kwaad om je activiteiten voor die week publiekelijk toegankelijk te maken en nog eens extra in het zonnetje te zetten via al je communicatiekanalen.

Afgelopen jaren

Tot 2021 deden we mee aan de Week van de Opvoeding. Hiervoor hebben we verschillende materialen ontwikkeld, waaronder een happertje, een praat- en luisterdoosje en een boekje over kinderfeestjes organiseren. Heb je interesse in een van deze producten die hier staan afgebeeld? Stuur dan een e-mail naar info@scoutinglimburg.nl en we helpen je verder.