Opvoeden gaat hand in hand

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Hierbij draait het om de ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Bij het opvoeden van een kind sta je er namelijk niet alleen voor.

Thema ’21: Vertel eens…

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Een verhaal wat kan inspireren of waar iemand iets van kan leren. De Week van de Opvoeding gaat dit jaar op zoek naar deze verhalen, want iedereen betrokken in het opvoedproces heeft ze: ouders, vrijwilligers en kinderen.

Als vrijwilliger lever je een positieve en preventieve bijdrage aan de opvoeding van jeugd. Scouting, als onderdeel van het methodisch jeugdwerk, vormt niet voor niets de derde leeromgeving. Om jou of ouders in je vereniging bij die opvoeding te ondersteunen, ontwikkelen wij elk jaar samen met JongNL Limburg, Jeugdwerk Limburg en Speeltuinwerk Limburg iets moois om opvoeders in het zonnetje te zetten.

Dit jaar hebben we een happertje ontworpen. Een happertje…wat bedoelen we daarmee? Nou dit is een vouwspelletje dat je kunt gebruiken om elkaar vragen te stellen. Er staan symbolen in waarmee je thematische vragen of opdrachten kunt doen. Zo breng je het gesprek op gang en komen de mooiste verhalen naar boven.

Heb je interesse in een gratis happertje of een van onze eerdere producten die hier staan afgebeeld?
Stuur dan een e-mail naar info@scoutinglimburg.nl en we helpen je verder.

Wanneer?

Spel ontwikkeld in 2020 om de gezinssituatie makkelijk te bespreken