De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Hierbij draait het om de ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Bij het opvoeden van een kind sta je er namelijk niet alleen voor.

Thema ’20: Staan en opvallen
Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig. Welke factoren zorgen ervoor dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind.

Opvoeden is hard werken. Soms gaat het met vallen en opstaan. Maar het is vooral ook genieten. Daarom zeggen we ‘Staan en Opvallen’.

Als vrijwilliger lever je een positieve en preventieve bijdrage aan de opvoeding van jeugd. Scouting, als onderdeel van het methodisch jeugdwerk, vormt niet voor niets de derde leeromgeving. Om jou of ouders in je vereniging bij die opvoeding te ondersteunen, ontwikkelen wij elk jaar samen met Jongnl Limburg, Jeugdwerk Limburg en Speeltuinwerk Limburg iets moois om opvoeders in het zonnetje te zetten.
Dit jaar hebben we een praatdoosje ontworpen dat je kunt gebruiken om het over je gezin te hebben. Kom achter de meningen van je gezinsleden over o.a. de buurt, hobby’s en de rolverdeling in huis en ga in gesprek. Sta achter je mening en val op!

Heb je interesse in een gratis doosje of meer?
Stuur dan een e-mail naar info@scoutinglimburg.nl en we helpen je verder.

Opvoeden gaat hand in hand

Elk jaar besteden wij samen met Speeltuinwerk Limburg, Jeugdwerk Limburg en JongNL Limburg aandacht aan de Week van de Opvoeding. Dit is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut en is gericht op iedereen die zich bezig houdt met opvoeden. Want opvoeden doe je niet alleen: je doet het samen met familie, vrienden, scholen en verenigingen. Hoe meer de omgeving samenwerkt, hoe beter het is voor het kind.

Elk jaar ontwikkelen wij aan de hand van het thema een opvoedingskwestie om aandacht aan te besteden. Dit jaar is dit een spel geworden dat gezinnen kunnen gebruiken om hun thuissituatie bespreekbaar te maken. Afgelopen jaar hebben we een boekje ontwikkeld met suggesties voor het organiseren van kinderfeestjes.

Ben je geïnteresseerd in een van onze producten rondom de Week van de Opvoeding, stuur ons dan een e-mail met je gegevens en welk product je aanspreekt. We sturen dan het spel of boekje zo snel mogelijk naar je toe.

Wanneer?

Geen activiteiten.