De Staf Challenge daagt je uit om een gave scoutingactiviteit te ondernemen met je mede-scouts. Laat zien wat jij met je team in huis hebt rondom een specifiek scoutingthema. Ben jij de beste outdoor cook die er is, loop jij een hike met gemak of kun jij onze uitdaging rondom primitief kamperen aan? Dan is de Staf Challenge iets voor jou.

“Heel Scouting bakt” is het thema van de Staf Challenge 2019. Kookt jouw team het liefst heerlijke gerechten op houtvuur? Ga dan onze uitdaging aan: 3 uitdagende bak- & kookopdrachten met verschillende outdoor cooking technieken onder toeziend oog van een vakkundige jury. Je kunt deelnemen met een team van maximaal 4 personen. Wees niet bang, je hoeft geen chefkok-status te hebben om mee te doen. Je team wordt beoordeeld op gezelligheid, teamwork, smaak en kooktechniek.

De eerste uitdaging mag je thuis voorbereiden, de andere twee krijg je ter plekke. Je mag als team je eigen basis-materialen meenemen, zoals een Dutch oven, houten spatels en een brandblusser. Wij zorgen voor hout, ingrediënten en extra materiaal, mocht jouw vereniging dit niet hebben. Je krijgt van ons op voorhand een instructieboekje met een lijst van alle benodigdheden.

Wil jij deze dag gebruiken om individueel met je vuur-kook-vaardigheden aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor de workshop ‘koken op vuur.’ Kom je liever om sfeer te proeven, mee te smikkelen en ervaringen uit te wisselen? Ook dan ben je van harte welkom.

Inspiratie voor je zomerkamp gegarandeerd.
De kosten voor deelname bedragen €5 per persoon.

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 november via scouts online.
Wil jij deelnemen? Schrijf je dan NÚ in via DEZE link.

Wanneer?

KidsParty