AANKOMENDE EVENTS

mrt
12
do
2020
KINDEREN MET EEN RUGZAKJE @ Sittard | Schinnen
mrt 12 @ 19:30 – 22:00
KINDEREN MET EEN RUGZAKJE @ Sittard | Schinnen

Als leiding kom je voor gedrag te staan waarbij jouw aanpak niet het gewenste resultaat oplevert. Een kind luistert bijvoorbeeld maar niet, het blijft onrustig of raakt continu afgeleid. Dit kan te maken hebben met een zogenaamd rugzakje (ADHD, ADD, hechtingsproblematiek of PDD-NOS) of beïnvloed worden door de manier waarop jij reageert.

In deze workshop krijg je informatie over ADHD, ADD, hechtingsproblematiek en PDD-NOS. Niet om volleerd deskundige te worden, maar om te begrijpen wat de kenmerken hiervan zijn en hoe je hiermee om kunt gaan. Vooral gaan we met elkaar aan de slag om meer te weten te komen over hoe jij reageert, welke mogelijkheden er zijn en hoe je gedrag of de situatie soms eenvoudig kunt ombuigen.

Klik HIER voor meer informatie

apr
22
wo
2020
OMGAAN MET OUDERS @ Schinnen | Sittard
apr 22 @ 19:30 – 22:00
OMGAAN MET OUDERS @ Schinnen | Sittard

Het is niet altijd vanzelfsprekend. Je hebt ze in alle soorten en maten en zonder kunnen we gewoonweg niet – OUDERS. De ene mama is heel betrokken, de ander juist bezorgd. Haar vader heb ik nog nooit gezien en die ene heeft echt altijd iets te klagen. Elke ouder is anders, net als elke thuissituatie, scoutinggroep of elk stafteam.
In deze workshop bespreken we samen ervaringen, tips en suggesties om te komen tot een mooie samenwerking met ouders. Zodat jullie elkaar kunnen versterken – in de speltak en groep, in Scouting waar hun kind zich met veel plezier kan ontwikkelen.

voor:
Alle vrijwilligers in de scoutinggroep die meer willen halen uit de samenwerking met ouders.
door:
Bart Lambrechts – begeleiding Explorers en in het dagelijks leven sociaal pedagogisch hulpverlener.

Klik HIER voor meer informatie

nov
14
za
2020
ST@F CHALLENGE @ Limburg
nov 14 @ 13:00 – 19:00
ST@F CHALLENGE @ Limburg

ST@F CHALLENGE is een provinciale ledenactiviteit voor leiding van 17 jaar en ouder. Met deze activiteit brengen we SCOUTS uit alle windstreken van Limburg met elkaar in contact en stimuleren we de uitwisseling van kennis en vaardigheden van scoutingtechnieken.

Het thema van editie 2020 is ‘HEEL SCOUTING KOOKT|BAKT OP VUUR.’ Gedurende de middag worden deelnemers uitgedaagd hun kook- en bakkunsten op vuur met elkaar te delen in een gezellige dag met wedstrijdelement.

Deelnemende teams krijgen 3 uitdagende bak- & kookopdrachten. Deze gaan ze gedurende de middag bereiden. Hierbij is niet enkel het eindresultaat of de smaak van belang. We zien graag een diversiteit aan technieken en methodes waarmee gerechten bereid worden. Elk gerecht moet op een eigen tijdsslot ingeleverd worden bij de jury. Zij beoordelen sfeer, teamwork, smaak en kooktechniek. Kook en bak jij mee?

Klik HIER voor meer informatie