Ik werk momenteel bij een groot landelijk installatiebedrijf als service technicus in de industrie en utiliteit met als specialisme: “alles wat zich voordoet”. elektro, meet en regel, werktuigbouwkunde, brandertechniek, cv, koeltechniek, les geven enz.
Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren maar ook te delen. Via deze weg ben ik me nu aan het oriënteren wat het steunpunt voor onze mooie hobby kan betekenen en welke rol ik hierin kan betekenen. Ik wordt helemaal enthousiast van het feit dat iedereen bij scouting mag zijn wie hij is, niemand het raar vind dat je als volwassene ook verstoppertje speelt en vooral dat bijna niemand iets voor zich houd. informatie en ideeën worden gewoon gedeelt. we spelen het spel met elkaar en voor elkaar. De welpen safari is hier zo’n voorbeeld van. Ik heb hiervan enorm genoten.
Van welke ervaring (in scouting) heb je het meest geleerd? Tja……….eigenlijk de hele ervaring. Van mijn eerste contact met welpen, ouders, speltakken, andere groepen, gilwell tot aan mijn ervaringen die ik nog steeds op doe. Het houd niet op en ik hoop stiekem dat dit nog lang zo blijft.
Wat spreekt is je zo aan in Scouting
Het informele en vertrouwde. Voor de mensen die de intentie van scouting snappen is scouting niet zomaar vereniging maar een mooie manier om mensen te leren kennen, vriendschappen te maken en onderhouden, van elkaar en met elkaar te leren en vooral heel veel lol te beleven.