DSC04264
DSC04268
DSC04314
DSC04328
DSC04341
DSC04350
P1010070
slid1-1
untitled-1-01
untitled-1-02
untitled-1-03
untitled-1-04
untitled-1-05
untitled-1-07
untitled-1-08
untitled-1-09
untitled-1-10
Welpen aan het roer

Workshops

Jaarlijks verzorgd Scouting Academy Limburg tal van workshops rondom uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment beraden wij ons over een nieuwe aanpak en een nieuw aanbod van workshops. Daarom worden er momenteel enkel op aanvraag workshops verzorgd.
Heb jij interesse in een workshop?
Neem dan gerust even contact met ons op. Verder omlaag zie je enkele voorbeelden van workshops uit ons aanbod.
Heb jij een ander onderwerp in gedachten?  
Neem dan contact op via:
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
We helpen je graag op weg.


Informatie workshops:

Basiscursus EHBO (incl. certificaat)
In deze cursus leer je alle EHBO-vaardigheden en ontvang je na afronding een officieel en europees erkend EHBO-certificaat. De cursus bestaat dan ook uit 6 bijeenkomsten, maar dan heb je ook iets. meer informatie over de EHBO-cursus. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid voor korter durende EHBO-workshops van bijvoorbeeld 1 of 2 bijeenkomsten. Hierin gaan we samen aan de slag om de meest voorkomende EHBO-uitdagingen binnen Scouting adequaat aan te pakken. 

Workshop ‘KAART & KOMPAS’
inhoud: Wat is een kaart, wat staat er zoal op, verschillende soorten, coördinaatsystemen, hoogtelijnen, afstanden meten en tijdsduur inschatten, positie bepalen, Windrichtingen, werking en onderdelen kompas, 5 handgrepen + peilingen.

Workshop ‘ROUTETECHNIEKEN’
inhoud: Diverse tochttechnieken en variaties erop (lintjes-/pijlen-/smilie-/kralentocht, reflectortocht, fototocht, verminkte kaarten, MP3-tocht, etc).

Workshop ‘MONEY TALKS’
inhoud:Herken je dat ?~ Je wilt graag besparen maar je weet niet hoe en waarop ?
~ Je weet eigenlijk niet wat er allemaal van je verwacht wordt ?
~ Je zou graag goede tips & trucs willen ontvangen om je werk nóg leuker te maken ?
~ Je wilt graag andere "collega" penningmeesters ontmoeten om kennis en ervaring uit te wisselen en te netwerken ?
~ Je hebt belangrijke financiële vragen over bijv. inkoop, contributie of rekeningen waar je maar geen antwoord op krijgt ?Wist je dat het Huishoudelijk Reglement van Scouting Nederland zegt dat je als groeps- of stichtingsbestuur gezamenlijkverantwoordelijk bent voor de financiën van jouw vereniging/stichting ??Bij deze dagen we je dan ook uit om de groeps- of regiovoorzitter mee te nemen naar deze avond. Want ook voor hem
of haar is er veel 
belangrijke informatie te halen !We gaan tijdens deze workshop graag in op jouw persoonlijke wensen/behoeften,stuur je vraag daarom alvast aan:  Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.  o.v.v. vraag voor workshop "money talks".We proberen tijdens de workshop zoveel mogelijk vragen te beantwoordenen helemal gratis. Georganiseerd door vrijwilliger Register Belastingadviseurs (RB) (http://www.rb.nl) i.s.m. Stoffel Molenaar (Kennisnetwerk SN) en SSL.

● workshop ‘MAD SCIENCE’
inhoud: Denk je aan chemische reacties en science, dan denk je aan explosies, mondkapjes, veiligheidsbrillen en giftige stoffen, maar het kan veel eenvoudiger. Elke dag zie je misschien wel tientallen chemische reacties zonder dat je het in de gaten hebt. Je fiets is een beetje aan het roesten, je bakt een eitje, je maakt cupcakes; dit zijn allemaal chemische processen.
Je ervaart a.d.h van verschillende onderzoekjes met huis-tuin-en-keukenmateriaal dat chemische reacties en natuurkundige processen zich vaak voor je neus afspelen. Doe een zetmeelproef, maak kennis met het verschijnsel 'oppervlaktespanning' en experimenteer met de dichtheid van verschillende vloeistoffen uit het keukenkastje.

workshop ‘PIONIEREN VOOR BEGINNERS’
inhoud: basiskennis knopen, sjorringen en hun toepassing (touw opschieten, enkele-, acht- en platte knoop, Mastworp, kruissjorring, diagonaalsjorring, achtsjorring, etc).

workshop ‘PRIMITIEF KOKEN’
inhoud: vuursoorten en methodieken voor primtief koken - vooral ook aan de slag. o.a. lets vuur, dakota hole, jagersvuur, blik brander, dutch Oven, Seton’s Pot, blik oven, roken, etc)

workshop ‘HAKKEN/ZAGEN & ONDERHOUD’
inhoud: Soorten zagen/bijlen, wat gebruik je wanneer? Veiligheid en onderhoud.

workshop ‘SPELEN MET KNOPEN’
inhoud: HOE leer ik mijn jeugdleden spelenderwijs knopen (zeker een aanrader voor Bevers + Welpenleiding, maar ook een opsteker voor Scoutsleiding). Zeker niet om de technische vaardigheden van de knoop!!

● Materiaalbeheer uitwisseling
inhoud: Deze uitwisseling zal verzorgd worden vanuit een materiaal'hok' van een Scoutinggroep. Samen bespreek je ieders aanpak en ervaringen. Zeker een opsteker voor beginnende materiaalbeheerders maar ook ruimte voor ervaren mensen om hun kennis te delen.

workshop ‘Basis VUUR & VEILIGHEID’
inhoud: vuurdriehoek, Vuur maken, houtsoorten, vuursoorten + veiligheid

workshop ‘SNIJDEN & MES ONDERHOUD’
inhoud: Hanteren van het mes, waar moet ik op letten, veiligheid, snijtechnieken + onderhoud.

workshop: wat&hoe - THEMA BEVERS
inhoud: Wil jij meer weten over hoe je het BEVER-thema kunt gebruiken in jouw opkomsten? Samen ga je op ontdekkingsreis door Hotsjietonia. Je maakt kennis met de themafiguren, het openen en sluiten, speltips, ideeën, Beverbadges.... kortom, te veel om op te noemen!!!

workshop: wat&hoe - THEMA WELPEN
inhoud: Wil jij meer weten over hoe je het WELPEN-thema kunt gebruiken in jouw opkomsten? Samen ga je op avontuur in de JUNGLE. Je maakt kennis met de themafiguren, het openen en sluiten, speltips, ideeën, Welpeninsignes.... kortom, te veel om op te noemen!!!

workshop: WERVING DEEL 1
inhoud: een innovatieve en interactieve workshop rondom de werving van jeugd- en kaderleden. Kernbegrippen: gratis, anders, verrassend, duidelijk, zelfwerkzaamheid, intervisie en gestructureerd

workshop: WERVING DEEL 2
inhoud: een vervolg op de workshop werving deel 1; Hoe is de werving je vergaan? Wat heeft het opgeleverd en waar ben je tegenaan gelopen. Een actieve aanpak van de beren op de weg.

workshop: VERZEKERING BESTUURDERS
inhoud: Ben jij als bestuur goed verzekerd? Wat wordt er wel of niet gedekt in de Scouting-verzekering? Antwoord op vragen en een frisse blik op jouw aansprakelijkheden.

workshop: VERZEKERD OP KAMP
inhoud: Je programma, taakverdeling, inschrijvingen en locatie zijn geregeld. Maar ben jij nu verzekerd van een geslaagd kamp? Liever goed voorbereid TOCH!!?? Neem de proef op de som. Een helder verhaal over de basisverzekering van Scouting, jouw aansprakelijkheden en antwoord op jouw vragen.

 

 

Nieuws

Informatiebijeenkomst privacy

Informatiebijeenkomst privacy

De Privacywetgeving is al enige tijd van kracht. Vanaf mei 2018 gaan ook de maatregelen va.. 

Lees meer

Respect On

Respect On

In de pilotgemeente Venray is maandag 29 januari de aftrap voor de dit project gegeven in .. .. .. 

Lees meer

aanbod EHBO mrt'18

aanbod EHBO mrt'18

Wil jij jouw EHBO-certificaat halen, je bestaande certificaat verlengen of een korte works.. 

Lees meer

MEER NIEUWS